Powered By Blogger

dilluns, 9 d’octubre del 2017

L’oli d’oliva és salut


Sabem que l'oli d'oliva és un condiment essencial dels nostres plats, sobretot a la cultura mediterrània on l'utilitzem diàriament. Cal dir que cada vegada més s'està expandint arreu del món gràcies a la bona anomenada de les seves grans propietats nutritives i saludables per poder dur una dieta sana i equilibrada.
No només és un producte que serveix per enriquir la nostra cuina sinó que a part aporta grans beneficis a la nostra salut gràcies a la seva composició formada majoritàriament per l'àcid oleic i altres components antioxidants i antiinflamatoris, que ajuden a prevenir malalties. Descrivim aquí uns quants d'aquests valors pel nostre cos:

Els estudis avalen que el seu consum diari pot ser d'ajuda a l'hora de reduir el risc de patir càncer de pit. L'oli d'oliva és ric en vitamina D, ideal per reduir el risc de determinats tipus de càncer.
També el seu consum prolongat i regular acompanyat d'una bona dieta mediterrània ajuda a disminuir el colesterol LDL (l'anomenat dolent) i augmenta els nivells del colesterol HDL (al que anomenem el bo) a la sang. Reduint la pressió arterial i d'aquesta manera abaixant la probabilitat de patir malalties cardiovasculars.
Segons científic de la universitat de Màlaga inscrits a l'institut de investigació biomèdica (IBIMA) i amb la col·laboració d'experts de l'institut de la Grassa (CSIC) han demostrat que el consum diari de l'oli d'oliva verge extra, redueix o fins i tot pot arribar a evitar problemes de tipus vasculars derivats de la diabetis, ja que ajuda a regular els nivells de sucre  a la sang i a la producció d'insulina.
Una dieta rica en oli d'oliva afavoreix l'absorció del calci realitzant així un paper important en la prevenció de l'osteoporosis.
Igualment, les persones que consumeixen diàriament oli d'oliva tenen menys probabilitat de desenvolupar artritis reumàtica.

L'oli d'oliva és un producte de gran sabor i d'excepcionals qualitats, que és millor consumir en cru si volem que ens aporti tots els seus beneficis, ja que en el procés d'escalfament perd moltes de les seves propietats. Aliment que forma part de la nostra cultura alimentaria i que hem de seguir potenciant a la nostra vida diaria. 


"Consumir oli d'oliva és guanyar en salut"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El SETRILL

Si ens segueixes a Instagram sabràs que en el contingut publicat d’avui us hem convidat a llegir més sobre la nova paraula de la secció de v...