Powered By Blogger

dijous, 11 d’agost del 2022

Una dolça amb tradició

 Avui farem una petita entrada al nostre blog on us aconsellarem un senzil postre. Un postre simple i boníssim, fàcil de fer on només faran falta tres ingredients que tots tenim a casa nostra. Aquesta dolça que les generacions actuals hem anat perdent, per culpa de llaminadures més industrials i ràpides als ulls, però que a casa era un plat que encantava als nostres avis quan eren petits, i no tan petits. Una tradició de menjar que ha anat passant de pares a fills. Una manera diferent i ensucrada de provar l’OLI NOU.

Així doncs, el secret és tan simple com agafar unes llesquetes de pa (com més artesà millor, ens agraden els productes fets amb consciència) regar-la amb un bon raig d’oli d’oliva extra verge (si és del nostre Trull millor😉😋) i posar-hi una miqueta de sucre (aixó ja no és tan sa, peró de tant en tant… ens podem permetre un “capritxo”, ÉS UNA LLAMINADURA!!). I ja tenim un postre, un berenar, un pica pica,…. per llepar-se els dits, boníssim i econòmic amb el que sorprendràs el teu paladar i el dels teus convidats. 


Proveu-lo, si no ho heu fet, ja veureu el resultat!! 

Us deixo el recull d’un poema de Miquel Martí i Pol on ens deixa clar com n’és de boníssima aquesta tradicional llaminadura.


Pa amb oli i sucre

Pa amb oli i sucre,

quina pensada

per donar gust

a la mainada!

La llesca s’unta

amb el setrill

però amb molt de compte

que hi ha perill.

Després el sucre 

ben escampat,

que tot et quedi 

ben impregnat.

I apa, a menjar-se’l,

que res no hi ha

més agradable 

de mastegar.


Miquel Martí i Pol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El SETRILL

Si ens segueixes a Instagram sabràs que en el contingut publicat d’avui us hem convidat a llegir més sobre la nova paraula de la secció de v...